shantismineralen.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Shanti website

Shanti

Maanfase
CURRENT MOON
bezoekers sinds 22 september 2009
Onyx (Sardonyx)
Photobucket

Onyx (Sardonyx)

Mineralogie:
De naam komt van het Griekse woord 'onux' dat vingernagel betekent.
Een andere benaming is Sardonyx, maar hiermee wordt de steen met witte en zwarte lijnen bedoeld, die ook wel 'bandagaat' genoemd wordt. Deze is roodbruin met een bovenlaag van witte Chalcedoon of sard (sardius), waaruit men een figuur pleegt te snijden.
Bij de Romeinen Grieken en andere oosterse volkeren werden de witte banden (ringen) in de zwart witte onyx geslepen als een oog en gebruikt als beschermer (Amulet) tegen kwade krachten Ook werden er cameeën van gemaakt.
Onyx is de naam voor de zwarte Chalcedoon of een zwat-wit gelaagde agaat.
De zwart gekleurde onyn heeft bijna altijd door beitsen zijn mooie zwarte kleur gekregen.
Dit gebeurt door de stenen in een suikeroplossing te leggen, waarbij de suiker de poreuze steen binnendringt. Hierna worden de stenen in een warm zwafelzuurbad gelegd, dat er voor zorgt dat de suiker wordt omgezet, waarbij koolstof ontstaat dat de mooie zwarte kleur veroorzaakt. Bij deze toepassing gebruikt men de stenen met een overwegend zwarte kleur en met maar weinig witte of grijze strepen. Dit proces wordt al meer dan 500 jaar toegepast en is de manier om zuiver zwarte onyx te verkrijgen. De steen is egaal zwart, niet doorschijnend of doorzichtig en heeft een mooie glans. Deze steen wordt ook veel in rozenkransen gebruikt voor de concentratie van de gedachten, verder ook in zegelringen en voor de rouw.
 
Behalve de zwarte onyx is er ook nog de zwart-witte onyx, die ook wel lagensteen of bandonyx genoemd wordt. Er is ook nog zwart-wit bruine onyx en de naam daarvan is sardonyx.
Natuurlijk zijn de werkingen van deze soorten verschillend, als hebben ze in ieder geval een ding gemeen: het zijn stenen die horen bij het 'aarden', en het stoffelijk lichaam.
Het verschil zit in de kleur. De zwarte onyx is een steen die goed is voor mensen die moeite hebben met de concentratie, chaotisch zijn en zich snel laten afleiden.
Mensen die niet goed geaard zijn, dus niet met beide benen stevig op de grond staan (wat zeker in deze tijd belangrijk is), hebben veel aan de zwarte compacte onyx.
Het maakt ze goed geworteld, ernstig en doelbewust. Alleen mensen die nogal somber zijn kunnen beter geen onyx gaan dragen, omdat ze dan wel eens nog somberder kunnen worden.
De zwart-witte bandonyx is een steen die door zijn afwisseling van witte en zwarte banden een goed evenwicht tussen die twee polen in zich heeft, en dat ook bij de drager zal bevorderen.
Als steen tegen oorsuizingen is deze bandonyx zeer geschikt.
De sardonyx, de bruin-wit zwarte onyx, is een steen die ook nog steeds gebruikt wordt om te 'aarden', maar er vooral voor zorgt dat iemand een aangenaam mens wordt, succes in zaken bevordert en vrienden aantrekt.
Het is een bijzondere steen en wordt gebruikt om cameeën van te maken, of in zegelringen te zetten waar dan een symbool in wordt gegraveerd.
Verwarrend is het dat er ook salontafels en allerlei andere voorwerpen onder de naam onyx worden verkocht. In dat geval gaat het niet om de halfedelsteen onyx. Maar om onyxmarmer.
De kleur daarvan is wit, gelige, groenig en lichtbruin.
 
Geneeskrachtige werking:

Sardonyx:

Hij maakt de drager tot een aangenaam mens, schenkt zelfbeheersing en huwelijksgeluk. Hij trekt vrienden aan en geeft succes in zaken der wet.
Sardonyx (onyx) helpt tegen beten, zoals insectenbeten, tegen infecties, pijn en vergif.
Goed voor mensen die chaotisch, moeite met concentratie en snel afgeleid zijn.
Helpt beter te luisteren! Zelfbewuster te zijn en door te zetten. Vooral bij mensen die gemakkelijk te beïnvloeden zijn helpt het eigen ideeën en voorspellingen in het oog te houden. Hij maakt nuchter en realistisch. Hij helpt ook bij oor ruis en evenwichtsproblemen. Hij bevordert de motorische functie en helpt bij verminderd gezichtsvermogen.
Deze stenen (onyx in het algemeen) zijn stenen om te aarden en horen bij het stoffelijk lichaam (zoals alle dichte stenen). Onyx geeft gereguleerd de werkende energie af.
Hij sterkt de 5 zintuigen van de mens en werkt goed tegen darmkramp of griep. Het helpt mensen die onzeker zijn om beslissingen te nemen en geeft ook de kracht hiervoor.
Hij brengt geluk in de liefde maar ook in het spel.
 
Onyx:
Door het aanwezige silicium stimuleert onyx het genezen van de huid; hij is ook een remedie tegen nagelproblemen en bevordert de haargroei.
Hij helpt tegen hoge bloeddruk en een zwak hart. Hij stimuleert de energiedoorstroming in het lichaam en gaat ontkalking tegen.
Een prima steen bij tranende ogen en etterende wonden. Het is de aangewezen steen bij problemen met de luchtwegen en vooral bij tuberculose.
Hij stimuleert de geestkracht en verdiept de gedachten. De onyx bevordert horen en luisteren.
Hij maakt serieus, geeft deemoed en volharding, bedwingt passie en maakt rustig.
Zwarte onyx sterkt het geweten, laat de mensen luisteren naar de stem van God en verhoogt de spirituele inspiratie.
Het is een steen die het oplossen van karma bevordert. Hij laat verdriet en verlies grondig doorwerken en brengt tot inzicht en verlichting van de situatie, waardoor begrip en liefde de bovenhand krijgen.
Onyx is een chalcedoon variant met witte en zwarte banden. De steen is doorschijnend met een matte tot zijdeglans.

Samenvatting:
Onyx bij je dragen kan helpen in belastende en stressvolle situaties. De steen geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt je je doelen te bereiken.
Het maakt standvastig en verantwoordelijk en stimuleert zelfverwezelijking.
Onyx stimuleert analytisch denken, logica, concentratie en helpt om een nuchtere en realistische houding aan te nemen.
Het is een goede steen voor mensen die makkelijk afgeleid of beinvloed worden.
Fysiek heeft onyx een positieve werking op het gehoor, het zenuwstelsel, het immuunsysteem, het gebit, botten en de voeten. Tegen ongevallen, doofheid, oorsuizingen, bevordert concentratie. Ook een grotere steen die niet op het lichaam gedragen kan worden, maar bijvoorbeeld in de zak wordt gedaan, kan heel plezierig zijn.
Vooral als de onyx gebruikt wordt om de concentratie te bevorderen is het fijn zo'n steen zo nu en dan eens eventjes vast te pakken of op het bureau neer te leggen,

Reiniging:
onder stromend lauw-warm water afspoelen of 's nachts in een schaaltje met getrommelde hematiet leggen.
Daarna even in een schaaltje met getrommelde bergkristal leggen.

 


Reacties

shanti op 15-08-2009 19:43
leuke website met veel info,... dank je
 
karin
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Spreuken

spreuk van de dag

 
 
 
 
Overzicht

Poster

Bezoekers

Bezoekers sinds 06 december 2009

Bezoekers

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl