shantismineralen.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Shanti website

Shanti

Maanfase
CURRENT MOON
bezoekers sinds 22 september 2009
Chalcedoon

Chalcedoon

Photobucket
Mneralogie:
Deze edelsteen werd genoemd naar de verdwenen stad 'Chalcedoon' in klein Azië.
Chalcedoon is eigenlijk een groep cryptokristallijne kwartsen met een vezelachtige structuur.
Wanneer er smalle banden van verschillende kleuren overlopen wordt de steen agaat genoemd. Enkele andere soorten chalcedoon zijn bijvoorbeeld: sardonyx, blauwe chalcedoon, rode chalcedoon, roze chalcedoon en dendrietenchalcedoon.
De edelsteen die we hier als chalcedoon bespreken, is de zacht gelijnde blauwe of lichtgrijze steen en de enige variëteit die de naam chalcedoon draagt.
Hij is transparant met witte lijnen en een zijdeachtige matte glans.
 
Geneeskrachtige werking:
Door de grote hoeveelheid silicium is de edelsteen vooral geschikt om gedragen te worden bij ademhalingsmoeilijkheden en andere aandoeningen van de luchtwegen.
Blauwe chalcedoon gaat ontkalking van het bot tegen, heeft een gunstige invloed op artrose en andere problemen met de gewrichten, helpt bij te hoge bloeddruk en verlaagt het cholesterolgehalte. Hij helpt de huid te helen, vooral bij zogenaamde 'open wonden' als gevolg van spataderen. Ook bij andere verwondingen waarbij de huid open of geschaafd is, zal het herstel positief verlopen wanneer men het letsel enkele malen per dag zachtjes inwrijft met een brokje chalcedoon. Het verbindende en genezende is ook te zien in het feit dat chalcedoon de agaatlagen met elkaar verbindt en de 'wonden' van gebroken stenen dicht.
Hij geneest geestelijke wonden;
wanneer pijn en verdriet de bovenhand krijgen, zal chalcedoon helend en verzachtend werken. Vooral bij kleine kinderen die om de een of andere reden bang zijn, zal chalcedoon goede resultaten geven en het kind opnieuw vertrouwen en rust schenken.
Waar geestelijke arbeid verricht moet worden en de druk en spanningen hoog oplopen, zal hij kalmte en een positieve energie uitstralen. Deze edelsteen stuurt de mens in het zoeken naar zijn plaats in het universum. Hij leidt  en begeleidt op positieve manier de zoektocht naar de zin van het bestaan, geeft op een verkoelende manier rust en kalmte, ondersteunt bij meditatie en stimuleert de innerlijke groei. Hij biedt ook een grote bescherming in de zoektocht naar het spirituele bewustzijn van de mens. Chalcedoon heeft een sterke invloed op de communicatie. Zowel op het vermogen om te luisteren als op de welbespraaktheid, het vermogen om je goed te kunnen uiten, diplomatie en het taalvermogen.
De steen maakt ook sociaal, optimistisch, vrolijk, creatief, open, enthousiast en bevordert saamhorigheid in groepen. Chalcedoon geeft zelfinzicht, zelfvertrouwen en bevordert hiermee het vermogen om weestanden te doorbreken en veranderingen te accepteren.
Het heeft een positieve werking op het geheugen en kalmeert op stressmoment en is daarom een goede steen om te dragen tijdens examens.
Draag de chalcedoon om de hals op de huid. Bij meditatie is het goed de chalcedoon in de hand te houden.
 
Korte samenvatting:
Chalcedoon werkt reinigend, verkoelend en koortsverlagend, ontstekingsremmend, bloeddruk verlagend en bevordert het imuunsysteem.
De steen heeft een positieve invloed op de longen, verkoudheid, ademhaling, het lymfestelsel, het bloed en de doorbloeding, vochtophoping en op de insuline productie en dus diabetes.
Het versterkt het moedergevoel en stimuleert de melkproductie bij borstvoeding.
 
Reinging:
één tot twee keer per maand 's nachts in een schaaltje met getrommelde hematiet leggen.
aansluitend in een schaaltje met getrommelde Amethyst leggen.

Reacties

Ajs Izeboud op 19-05-2011 11:34
Ajs Izeboud op 19-05-2011 11:35
Ik heb geen website
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Spreuken

spreuk van de dag

 
 
 
 
Overzicht

Poster

Bezoekers

Bezoekers sinds 06 december 2009

Bezoekers

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl