shantismineralen.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Shanti website

Shanti

Maanfase
CURRENT MOON
bezoekers sinds 22 september 2009
Rhodoniet
Photobucket

Rhodoniet

Mineralogie:
Rhodoniet is roze tot roodachtig, zwart of groenachtig. De steen is doorschijnend tot doorzichtig met een glasachtige tot parelmoerglans.
Hij wordt ook wel 'mangaankiezel' genoemd. Het is een mangaanerts waarvan de  naam afgeleid is van de roze kleur of van het Griekse woord 'rhodon' dat roos betekent.
Deze zachtroze steen heeft zwarte dendrietvormige insluitsels van mangaanoxide die kenmerkend zijn voor de rhodoniet. Hij lijkt op rhodochrosiet, maar de samenstelling  van de twee stenen is heel verschillend.
 
Geneeskrachtige Werking:
Rhodoniet is een krachtige wondgenezer voor zowel emotionele als fysieke wonden. Daarnaast is het een goede “eerste hulp bij ongelukken” steen die kalmeert en helpt het hoofd koel houden bij schokkende en extreme gebeurtenissen, gevaarlijke en bedreigende situaties, paniek, verwarring, angst en gevaar.
Ook in geval van ruzie en conflicten kan rhodoniet zeer bevorderlijk werken. Het helpt vergeven en stimuleert verzoening, wederzijds begrip en vriendschap.
Daarnaast worden ook woede, ergernis, haat- en wraakgevoelens verminderd. Psychische wonden worden verzacht en de steen heeft een positieve invloed op zelfvernietigend gedrag, afhankelijkheid en mishandeling.
Ook fysiek geneest rhodoniet (inwendige) wonden en vermindert littekens. Verder heeft het een gunstige werking op insectenbeten, hart, bloedsomloop, vruchtbaarheid, artritis, maagzweren, botten, gehoor, m.s. en auto-immuunziektes.
Door de grote hoeveelheid mangaan helpt rhodoniet bij de volgende eigenschappen:
Hij helpt bij algemene prikkelbaarheid zonder duidelijke oorzaak.
Hij geeft ondersteuning bij gevoelige en verlegen mensen die niet zo snel voor zichzelf opkomen. Hij geeft verlichting van pijn bij krampen.
Door de aanwezigheid van silicium helpt hij de vorming van cholesterol in goede banen te leiden. Hij verlaagt de bloeddruk. Het silicium werkt samen met het calcium aan een beter evenwicht in de kalkspiegel van het bloed.
Rhodoniet heeft direct invloed op de bijschildklier en daardoor op de aanmaak van calcium in het lichaam. Hij verbetert en versterkt het geheugen. Hij ondersteunt de geestelijke processen, vooral positief denken.
Hij leidt iemand naar duidelijke inzichten en laat de eigen mogelijkheden tot ontwikkeling komen.
Deze edelsteen past vooral bij volwassenen en oudere personen.
 
Info:
Rhodoniet kan op of bij het lichaam gedragen worden. Bij psychische wonden kan de steen het beste ter hoogte van de hartstreek gedragen worden.
Bij kleine verwondingen kan de steen op de wond geplaatst worden.
De steen kan verwerkt worden tot een elixer en kan gebruikt worden bij wonden, shock of trauma.

Reiniging:
één tot twee keer per maand onder stromend lauw-warm water afspoelen of 's nachts in een schaaltje met getrommelde hematiet leggen.
éénmaal in de maand 's nachts in een schaaltje met getrommelde Amethyst of een halve dag in de zon leggen.
 
 

Reacties

I.Boersma op 30-04-2010 19:34
Ik wil graag de zwart tot groenachtige steen zien van de Rhodoniet, is dit mogelijk?
Is dit mogelijk?
Met vriendelijke groet,
I. Boersma
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Spreuken

spreuk van de dag

 
 
 
 
Overzicht

Poster

Bezoekers

Bezoekers sinds 06 december 2009

Bezoekers

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl