shantismineralen.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Shanti website

Shanti

Maanfase
CURRENT MOON
bezoekers sinds 22 september 2009
Toermalijn
Photobucket

Toermalijn

Mineralogie:
Toermalijn is een aluminium-boriumsilicaat met verschillende bijmengingen, afhankelijk van de kleur. Er is geen enkele andere steensoort die in zoveel verschillende kleurschakeringen voorkomt als de toermalijn. Dat wil dus ook zeggen dat de chemische samenstellingen van toermalijnen verschillend zijn. Er kan daarom niet in het algemeen over een toermalijn gesproken worden, maar er moet een verdeling plaatsvinden.
De vorm is natuurlijk wel hetzelfde. Het is een langgerekt kristal, met een driehoekige doorsnede met afgeronde zijvlakken.
 
Geneeskrachtige werking:
Een bijzondere toepassing van de zwarte toermalijn is nog dat deze steen een zeer gunstige werking heeft bij een teveel aan 'restspanning' van computers,
beeldschermen, elektrische apparaten, enz. Enkele kleine zwarte toermalijntjes in de hoeken van een beeldscherm geplakt, hebben een 'ontspannende' uitwerking.
Zeker voor mensen die de hele dag voor zo'n beeldscherm hun werk doen is het goed om dat scherm te 'ontladen' .
Zij zullen merken dat ze minder snel vermoeid raken en helder blijven denken.
Ook elektrische apparaten kunnen op deze manier ontladen worden.
Een zwarte toermalijn op de meterkast bevestigd helpt heel goed om de spanning bij binnenkomst al te neutraliseren.
Bij vermoeidheid door autorijden geldt eigenlijk hetzelfde, ook daar treedt restspanning op, wat weer vermoeidheid kan veroorzaken.
In dat geval is het voldoende om een aantal zwarte toermalijnentjes met isolatieband op de bedrading bij de accu en bougies te bevestigen.
Probeer het maar eens uit. Je zult zien dat het echt helpt.
Ook tegen negatieve invloeden van andere mensen is een zwarte toermalijn geschikt.
Deze steen leidt de negatieve invloeden een andere kant op. Vooral mensen die in een negatieve omgeving vertoeven hebben veel aan een zwarte toermalijn.
Tot slot is het ook nog een goede steen om de eigen negativiteit, zoals bijvoorbeeld woede, opgekropte agressie,enz. om te buigen in een positieve levensinstelling.
Het is dus een steen met veel mogelijkheden.
 
Opmerking:
“Schorl” heet de zwarte toermalijn
De werking van vele toermalijnen in het algemeen is,.. dat het een steensoort is die het edelste en gevoeligste in de mens kan stimuleren.
De toermalijn maakt helder en versterkt de geest.
En omdat hij een recht oprijzende kristalvorm heeft is het bij uitstek een geschikte steen om mensen te helpen 'rechtop te gaan'. Hij zegt als het ware' kop op'.  Het is ook een heel goed steen voor kinderen die gaan leren lopen.
 
Korte samenvatting:
voor mensen die overactief en chaotisch zijn. Tegen alle evenwichtsstoornissen (geestelijk en lichamelijk) werkt toermalijn sterk. Vriendschapssteen, bevordert het concentratievermogen, tegen infectie, troost bij verdriet. De groene toermalijn helpt goed bij de ziekte van Meniere.
 
Reiniging:
één tot twee keer per maand 's nachts in een schaaltje met getrommelde hematiet en bergkristal leggen of direct in het zonlicht.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Spreuken

spreuk van de dag

 
 
 
 
Overzicht

Poster

Bezoekers

Bezoekers sinds 06 december 2009

Bezoekers

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl