shantismineralen.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Shanti website

Shanti

Maanfase
CURRENT MOON
bezoekers sinds 22 september 2009
Bergkristal
bergkristal
Photobucket
Mineralogie:
Bergkristal komt veel voor omdat het gevormd wordt in de gewone dagtemperatuur van de aarde. Het heeft geen hoge temperatuur nodig of grote druk nodig om te ontstaan. Bergkristal ontstaat uit silicium en zuurstof! Dit is ook de grondstof van rookkwarts, amethist, citrien, rozenkwarts, aventurijn, tijgeroog, chalcedoon, carneool, chrysopraas,  agaat en onyx. Daarom kun je ook vaak uitgekristalliseerde bergkristallen tegenkomen in holen, rotsen en spleten. Bergkristallen helpen om alles te verstevigen en aan alles wat weerstand moet bieden ontleend ze aan het silicium. Denk aan bamboe en rietstengel.
 
Geneeskrachtige werking:
De meeste mensen zoeken alleen maar naar een helder kristal terwijl een troebel kristal ons heel veel te vertellen heeft. Als je oog is gevallen op een bergkristal en je hebt hem gekocht dan kijk eens goed naar het kristal. Deze heb je met je “oog” uitgezocht (zielssteen). Hij kan herinneringen oproepen, of vertrouwen in je opwekken, ook onaangename herinneringen oproepen, of iets vertegenwoordigen dat in je voordeel kan zijn (vakantie).
Deze aankoop is nimmer toevallig! Hij is voor je bestemd en als je hem goed bestudeerd kom je erachter wat hij je wil vertellen. Elk breuklijntje elke vertroebeling of groeilaagje heeft zijn verhaal en kijk dan eens naar je eigen leven, naar je eigen verhaal, kijk dan weer naar de bergkristal en zie hoever je bent. Door bergkristal kun je groeien naar het licht! Gebruik je een bergkristal om er zelf mee te werken hou deze dan ook voor JEZELF.
Bij bergkristal kun je aan de punt onderscheiden of het om een mannelijk of vrouwelijk kristal gaat. Hij bouwt een schutting om je heen, die alle negatieve aanvallen van buitenaf (die onze aura schade kunnen berokken) ver van je af houd. 
Het beste is het om een getrommelde bergkristal te dragen en geen punt, want de energie stroomt altijd in de richting van de punt. Draag je hem met de punt naar beneden dan verlies  je aan kracht. Je wordt futloos moe en afgemat. Bergkristal is ook een versterker voor andere mineralen. Als een bergkristal samen met andere edelstenen of mineralen gebracht wordt zal het de werking en energie ervan versterken.

bergkristal

Korte samenvatting:
Bevorderd geduld, geestelijk evenwicht en zelfvertrouwen en helpt tegen depressiviteit en evenwichtstoornissen. Helpt tegen menstruatieklachten en menstruatie-stoornissen alsmede overgangsklachten. Tevens geeft het een krachtige impressie aan de drager en samen met Amethist en Rozenkwarts bevorderd deze de werking.
 
Reiniging:
's nachts in een schaaltje met getrommelde hematiet leggen. Bergkristal vind het heerlijk om te zonnebaden of in de volle maan opgeladen te worden.
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Spreuken

spreuk van de dag

 
 
 
 
Overzicht

Poster

Bezoekers

Bezoekers sinds 06 december 2009

Bezoekers

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl